söndag 9 december 2012

9 december- Mia



Fjärde advent, lång sovmorgon och två tokiga hundar. Det sägs att det ska snöa tokigt mycket idag, och Smiley har, efter att ha fått bannor om att inte få tugga på duntoffla nummer ett hämtat duntoffla nummer två, så egentligen borde jag gå ut och gå med dem nu, men trogen mina bloggläsare så skriver jag kalendern först. Idag är det Mias tur.




Mia är en underbar liten tjej som hittades på gatan för inte ens en månad sedan. Första dagen låg hon och tryckte i sin bur, men sen var den blygheten som bortblåst. När hon kom var hon helt full av loppor och löss och det är faktiskt därifrån namnet härstammar: vi började kalla henne Lus-Mia. Dock tog det ju bara ett par dagar innan hon var helt lus- och loppfri och då fick hon helt sonika heta Mia.

Mia är en otroligt glad och empatisk tjej. De två småttingarna vi fick ge mjölkersättning flera gånger om dagen fick ibland komma ut och härja på golvet ihop med Mia, och hon tog hand om dem som om hon blivit utvald till årets morsa flera år i rad. De fick bita på henne och hänga i hennes päls och hon buffade bara kärleksfullt på dem och såg till att de inte härjade bland farligheter.

Mia är en otroligt närhetstörstande liten dam som behöver massa kärlek och gos. Dessutom är hon smart som få, vilket hon visade när hon lyckades öppna sin burdörr (en sån som man måste haka av uppåt), så vi fick helt enkelt sätta ett snöre runt och knyta fast.


Vill du ge Mia trygghet, närhet och kärlek samt lite intellektuellt utbyte ska du kika in här för att få lämna en intresseanmälan. 

2 kommentarer: