torsdag 6 december 2012

6 december- Lilleman



Tog en långfrukost och har en Smiley som inte ens stigit upp ur sängen ännu. I Göteborg skiner solen mot den gnistrande snön sådär riktigt idylliskt. Så, då är det ju ett ypperligt tillfälle att öppna lucka nummer sex och i den befinner sig ingen mindre än Lilleman!



Lilleman är vår härliga lilla gamling i hägnet, som nu har kommit till ett fosterhem i Finland där han stortrivs, men som söker ett alldeles eget hem. Även om Lilleman är rufsig, gråhårig och gammal är det något han uppenbarligen själv inte är medveten om. Det här är hunden som älskar pipleksaker bara som exempel. Han är en extrem begåvning i stillastående höjdhopp. Han kan sonika stå jämte dig och helt plötsligt hoppar han rakt upp i luften, fortfarande på alla fyra, och når en nästan till hakan i höjd. Inte illa för en gammal man.

Lilleman är en hund med humor som man inte kan bli trött på att iaktta, särskilt inte när han fått ett ben eller något. Då lägger han stor vikt vid att gräva ner det, dock framför ögonen på alla andra. Sedan placerar han helt enkelt nåt tungt och farligt över som vakt. Då det inte finns så mycket sådant att tillgå i hägnen lägger han alltså sig själv ovanpå bengraven. Och där ligger han. Efter en stund serveras det mat, och då blir det griller i skallen på den lille mannen som både vill ha mat, men samtidigt inte vill lämna sin underbara benhög.

Det här är en pigg och positiv hund som gillar att gå promenader, går bra i koppel och tycker det är mysigt att sitta i knät och bli klappad, om han har lust med det just då vill säga. 

Lilleman är redo för ett helt eget hem. Känner du att du kan ge den här killen gott om gömställen för hans dyrgripar, utveckla hans sportintresse och förstå hans humor klicka då in dig hit där det finns fler bilder och även intresseanmälan för allas vår lille man Lilleman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar