torsdag 20 december 2012

20 december- Alaska



Inte många arbetsdagar kvar nu innan jul. Själv ska jag tuffa runt i vagnen ikväll bara och sen är det nästan en hel veckas ledighet. Det är torsdag och vi börjar räkna ner, men några vovvar har vi kvar, och idag har Alaska smugit sig in i luckan.





Alaska är en liten nätt tjej som hör till skaran Amerika-valparna som kom till hägnet i slutet av våren. Alla de valparna, och mamman har nu fått egna hem eller fosterhem i Sverige och det är bara lilla Alaska som är kvar och som förtvivlat gärna vill ha en människa att få tas om hand av.

Denna lilla tjej hamnade i skuggan av sina syskon som var spralliga och utåtriktade. Alaska som är rätt blyg av naturen blev mer blyg och skrajsen ju längre tiden gick. Hundar är hon trygg med, men människor kan vara ganska läskiga. Högst upp på önskelistan står en person med massor av tålamod, trygghet och kärlek. Hon måste få känna in i sitt eget tempo och känna förtroende för den person hon hamnar hos. Barn står nog därmed inte särskilt högt på listan då de ofta har svårt att ge hunden den tid den behöver om det är lite skygghet inblandat.

Har man dock vunnit Alaskas förtroende har man en hel underbar hund som gillar att sitta tätt intill och bli klappad, och hon följer en som en trogen vapendragare och är väldigt tålig med det mesta. Så länge hennes människa är lugn och harmonisk och hon känner sig trygg är allt frid och fröjd för Alaska. Hon behöver få en ordentlig chans bara. Hägnet fullt med hundar och olika människor kan te sig skrämmande för vem som helst, och när sedan ens syskon försvinner ett efter ett och man blir lämnad kvar är man inte så kaxig.

Dock finns det en hel del glimt i ögat i denna dam, för när man väl vänder ryggen till är man mindre farlig och då kan man få både ett och två tjuvnyp i bakdelen.

Är du den personen som vill ge vår fina lilla tjej hennes högsta önskan så tveka inte att kontakta oss på adoption@dinasark.se och bli Alaskas julhjälte för alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar