lördag 8 december 2012

8 december- Julius



Lördag, sol och två hundar som busar sönder mattes säng. Så ser livet ut i bloggandets stund och därmed är det hög tid att öppna lucka nummer åtta för att se vad det är för liten fyrbenting som knallat in där. Där gömde sig minsann den lilla ulltussen Julius.


Julius är en charmig herre som precis som Kika nu spenderat på tok för lång tid i hägnet. Julius kommer från det kommunala hägnet, och trots de förhållanden som råder där här han massvis med lek inombords. Han är en av få hägnhundar som vet hur man leker och inte drar sig för att göra det. Slänger man in en boll till Julius kan ha roa sig själv i timtals: han kastar bollen för att sedan springa och hämta den, rullar den på marken, skakar livet ur den för att slutligen ägna sig åt en utdragen begravningsprocess. Och sedan börjar allt givetvis om igen.

Julius trivs mycket bra med promenader och spatserar med både huvud och svans högt när han kommer ut. Helst ska det vara en hel del fart i början, men sen tar han det lugnt och går runt och nosar och njuter. Julius är myskillen nummer ett och tycker otroligt mycket om att ligga i knät och bli klappad i oändlighet. Till och med borstning är helt okej sålänge man inte vill dra ut tovor på benen. Då får man ett litet missnöjt grymtande, men Julius står ändå ut- resten av behandlingen är ju så mysig att det väger upp.

Det finns en hel del terrier i den här killen och en hel del stolthet. Att bli utklädd till tomtenisse stod inte högst på Julius lista exempelvis. Men, med det inte sagt att han inte tyckte det var roligt. Tugga glitter framställde en hel del svansviftande.

Känner du att du precis som Julius har leksinnet i behåll och vill ha en mångsidig kille med både mycket bus och mys bör du kolla in här där Julius info och intresseanmälan finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar